1
1

Beestenboel

Voor een gezelschap van ongeveer 25 personen hebben wij gekozen voor het organiseren van een programma in de buitenlucht , heerlijk….

Buiten in de vrije natuur afschakelen, ver weg van de dagelijkse routine met dieren in de hoofdrol.

Na de ochtendvergadering en lunch zijn wij gestart met het middagprogramma. De groep werd opgesplitst in twee subgroepen, de eerste groep is gestart met schapen drijven, de andere met de valkerij-uilen show.

Na een intrigerende schapendrijf demonstratie waren de teams aan de beurt, het was een hele klus om als team de kudde bij elkaar te houden ondanks de deskundige hulp van de goed getrainde Border Collies.

Het is uiteindelijk toch gelukt om de “schaapjes op het droge te krijgen”, dit ging gepaard met veel humor en een perfecte samenwerking.

Na de wissel werd er kennis gemaakt met de wereld van de roofvogels, de valkenier toonde  in korte tijd de traditie van de valkerij, de roofvogels in de vrije lucht. Het is een hele ervaring deze enorme vogels zelf vast te houden en te laten vliegen als een echte valkenier.

De middag werd afgesloten met een Husky tour voor de hele groep. Er lag die dag geen sneeuw, maar toch was het mogelijk om na eerst kennis te hebben gemaakt  met een roedel bestaande uit zes Siberische Husky’s een prachtige tour door de bossen te maken op een kar met vier wielen die werd voortgetrokken door deze roedel.

Het was ook mogelijk om de kar zelf te besturen en deze prachtige honden in actie te zien.

Onze gasten hebben genoten van een “beestachtig” leuke middag waarover ze nog lang zullen napraten.