1
1

Masterchef

Voor een internationaal bedrijf in  medische technologie organiseerden wij in juni 2015 voor 250 personen een luxe dagprogramma: “Masterchef”…

Het was vroeg dag op de prachtige locatie ; “Bilderberg Kasteel Vaalsbroek” in Vaals.

Om 07.00 uur in de ochtend verzamelden al onze partners en collega’s zich op het 18 hectare tellende landgoed van Vaalsbroek. Rondom het kasteel  en in de kasteeltuinen werd alles in gereedheid gebracht.

In de tussentijd werd de grote conferentiezaal van het hotel omgetoverd tot een professionele “tv-studio”. Kookunits, ovens ,kookmaterialen, kookschorten, koksmutsen, podia, camera’s, geluidinstallaties, licht, decoratie, extra tv’s en een “mini-supermarkt” zorgden voor een uniek decor voor een spectaculair programma.

Om 08.30 uur begon de zaal vol te stromen. Onze gasten waren van te voren ingedeeld in teams. Iedereen wist zijn team naam (bijvoorbeeld; aardbei, courgette, banaan). Omdat de instructies en het welkom snel moesten verlopen werd de zaal van te voren ingedeeld met statafels met daarop een picknickmand met heliumballonnen waarop de teamnamen waren afgebeeld.  In no time stond iedereen op zijn plekje en de show kon beginnen..

We verwelkomden de gasten en stelde hun voor aan de gastheer van het Masterchef-programma, niemand minder dan Hans van Wolde; topchef van twee sterren Michelin restaurant Beluga Loves you in Maastricht. Na een korte introductie ging het programma van start.
De teams legden via de gepersonaliseerde plattegrond een culinair parcours af. Tijdens de ochtend konden ze met verschillende opdrachten pollepels verdienen. De vier teams met de meeste pollepels mochten tegen elkaar strijden in de kookshow…. Let the battle begin!

Verspreid over het landgoed waren er verschillende stops.  Zowel licht sportief als culinair. Alles stond in het teken van “eten en drinken”.

Heel speciaal was onze culinaire weekmarkt, 5 verschillende kraampjes met Limburgse toppers waar de gasten een kleine workshop kregen, mochten proeven en diverse opdrachten vervulden. Broodjes bakken, hammen wegen, smoothies maken, sterrenchocolade proeven en blind kruiden proeven,  het kon niet op!

Om 12.00 uur verzamelden we weer in Moretti. Alle teams hadden de opdrachten vervuld en het tellen kon beginnen. Wie ging er strijden voor de titel “Masterchef 2015”?

In de tussentijd begon Hans van Wolde aan een korte kook-demo, om zo uit te leggen wat er van de teams verwacht werd en welk gerecht er gekookt ging worden;  Heerlijke Limburgse lamskoteletjes.

De vier winnende teams werden bekend gemaakt en de show kon beginnen. Zij kregen twee minuten de tijd om in de mini-market alle ingrediënten bij elkaar te verzamelen die zij dachten nodig te hebben voor het gerecht.. Er werd gerend, gegild, gelachen en actief geshopt. De teams en Hans werden op de voet gevolgd door de camera’s en alles werd uitgezonden via de live-feed. Iedereen kon meegenieten en er werd volop aangemoedigd.

Het koken kon beginnen en in 30 minuten moesten de teams het gerecht klaar hebben. De een kookte de rijst, de ander maakt het bord op, weer een ander sneed de groenten.. voor ieder was er een taak weg gelegd. In de tussentijd werd het publiek door Hans van Wolde ge-entertaint met de kook-quiz. Koksmuts op was antwoord A en Koksmuts af was antwoord B. De winnaar mocht deel uit maken van de jury.

De jury, bestaande uit de directeur van het bedrijf, Hans van Wolde en de dame die de kookquiz gewonnen had, namen ondertussen plaats aan de jurytafel. De teams werden beoordeeld op smaak, inzet en opmaak van het bord.

Trots werd het winnende team beloond met de gouden Masterchef-medailles en een daverend applaus van het publiek.

Om het programma compleet te maken werd het afgesloten met een heerlijke lunch bereidt door Masterchef “Hans van Wolde” zelf. Op de binnenplaats van Vaalsbroek genoot iedereen van de luxe Beluga loves you burger.

De reacties waren hartverwarmend en wij konden met trots terugkijken op een spectaculaire ochtend die vele mensen, inclusief onszelf nog lang zou heugen!